Konfliktmægling og individuelle samtaler ved professionel og erfaren konfliktmægler og kognitiv coach, cand.mag.

Relationen er din læremester

Konflikt i familien

Har I uløste konflikter i familien? Opstår der let konflikt over småting? Er der anspændt stemning, skuffede miner, råben eller taler I ikke sammen længere?

En familiekonflikt løses ikke ved at lægge låg på. Det gør den som regel kun mere fastlåst, og familiesamværet bliver en prøvelse.

Mange synes, at de selv skal kunne løse tingene. Men fordi følelserne påvirker os så stærkt i konflikt, skaber samtalerne derhjemme ofte mere skuffelse og frustration end forløsning. Mange kommer derfor udmattede og anspændte til mægling eller i første omgang til indviduel rådgivning i, hvordan de selv kan handle anderledes for at afspænde konflikterne.
 

Mor-datter konflikter
De færreste af os kommer uden om tilbagevendende konflikter mellem mor og datter gennem livet. De kan bunde dybt, men i en konfliktmægling tager vi udgangspunkt i de konkrete situationer, der får bålet til at blusse. Igennem det konkrete vil en mor eller datter snart pege på det, der ligger neden under, og nye ukendte vinkler bliver synlige for den anden.

Konflikter mellem voksne søskende
Konflikter mellem voksne søskende er en klassiker i mange familier, og jeg har en del mægling mellem voksne søskende. Det er ikke altid de søskende selv, der tager initiativ til en konfliktmægling, men også ofte en af de andre familiemedlemmer.

Et dårligt søskendeforhold påvirker hele familien. Konfliktens egentlige afsæt er ofte ikke erkendt af begge parter eller andre i familien. Men spændingerne, der er imellem dem, eller bare opleves i den ene søskende, skaber stadig nye "overfladiske" eller symptomatiske konflikter og uoverensstemmelser. Konflikten går dybere og i en konfliktmægling vil I hurtigt finde vej ned til konfliktens kerne, de grundlæggende umødte behov. Og det er med disse for øje, relationen kan forbedres. Se artikel i Magasinet Psykologi om fem søstre der fandt hinanden gennem en mæglingsprocess hos mig, klik her.

Konflikter med svigermor, svigerdatter, svigersøn

Har du ærgerlige konflikter med svigermor, svigerfar, svigerdatter eller svigersøn? Skilsmisser kan tage afsæt i disse typer konflikter, da de ofte får lov til at fylde alt for meget. Også i et parforhold. Her er rigtig mange følelser på spil, både for de primære konfliktende, men også for de, der står i midten og føler sig magtesløse. Ømfindtligheden og dermed konflikterne tilspidser sig typisk, når der kommer småbørn til. Det er ulykkeligt for alle parter. Jo før der sættes ind med mægling, jo bedre.

Når bedsteforældre ikke ser deres børnebørn
Når en konflikt er spidset til, sker det, at bedsteforældre mister muligheden for at se deres børnebørn. Og det er netop det, mange frygter. Det er ulykkeligt for alle parter, og sker som regel som en desperat løsning på en fastlåst situation. Konfliktmægling i familien er en god mulighed for at få sat lys på og få løst op for krænkede, fastlåste følelser. Og for at blive enige om nogle gode aftaler og spilleregler for at være sammen, så det er rart for alle.

Uanset hvem i familien, der er konflikternes omdrejningspunkt, er konfliktmægling en effektiv og resultatorienteret måde at bearbejde problemerne og løsne op.

Livet er kort - gør noget ved familiekonflikten
Hvis en part først har trukket sig, og I ikke længere taler sammen, kan vejen tilbage være svær. Men i mange tilfælde kan dialogen genetableres og relationen forbedres med hjælp fra en konfliktmægler.

Konflikt i familien stikker dybt og sårer på et dybt plan. Familiekonflikter kan forekomme uoverskuelige at løse, fordi de er bærere af så meget fortid og så fastlåste roller. Men det er absolut værd at forsøge. Ofte løsner tingene sig nemlig langt nemmere, end man tror, og I vil være lettet for mange ærgelser og frustrationer fremover.

Familiemægling er effektivt når alle involverede er parate til det.

Er alle parter ikke parate, kan du/I få konfliktrådgivning i forhold til din eller jeres rolle i familiekonflikten. Dine nye indsigter og handlemåder vil have en umiddelbar effekt på de andre familiemedlemmer.
 


Gå til Kontakt og sessioner

Læs om Tilgivelse og forsoning

Klientudtalelser


 ”Jeg har fået min datter, hendes mand og mine børnebørn igen.

I lang tid følte jeg mig frosset ude og vi så til sidst ikke hinanden. Jeg var så ked af det og jeg forstod ingen ting af hvad der skete. Jeg vidste ikke hvad jeg havde gjort galt.

Signe fik min datter og jeg til at tale sammen så vi kom ind til kernen af problemet.

Efter to lange møder med smerte, gråd og nye erkendelser fandt vi melodien igen. Vi fik lavet gode aftaler og de bliver stadig holdt her 2 måneder efter mæglingsprocessen.

Nu henter jeg børnebørnene på skift hver uge. Vi taler rigtigt godt sammen nu da ligene er kommet ud af skabet. Signe du er en perle, det er fantastisk, det der er sket. Jeg er SÅ glad.” J.H. 
Kvinde på 70 år efter mæglingsforløb

 

"Hej Signe ! 
Vi er meget glade for udfaldet af den samlede mægling, og vi tror, at det har løsnet ”knuderne” så meget, og vi nu sammen kan arbejde videre på at få samlet familien igen.
 Du skal have tusind for hjælpen...
Kærlig hilsen S og H" (voksne søskende)

 

"Kære Signe. En stor tak til dig for den store og professionelle hjælp du har ydet for min søster og jeg samt for gode og brugbare ord og modeller vedhæftet også til god brug i videre sammenhænge. Du skal vide at du netop er det menneske der formåede at løse den svære situation vi var havnet i og give os vigtige input at arbejde videre med i forståelsen af os selv og vores forskellige behov og handlinger- Tak for det! (J.) og jeg enige om ovenstående og er nu forsonet på bedste vis.
Vender absolut tilbage hvis behovet måtte opstå. Kærlige hilsener C"

Tilbagemelding på 2 timers mæglingsmøde mellem to søstre

 

"Kære Signe. Jeg ved, jeg taler for os alle 5: Vi er dybt taknemlige over at mæglingen gik så godt. Vi kunne ikke have gjort det uden din kyndige vejledning.

- Og jeg kan mærke, at det også hjælper mig I andre situationer/relationer :-)"  Kh Tanja
Tilbagemelding efter mægling med fem voksne søstre, se artikel i Magasinet Psykologi om søstrene og konfliktmæglingen, klik her 

 

"Hej Signe. Tusind tak for igår. Du er meget dygtig til konfliktmægling, jeg føler virkelig du forstod kernen af problemet og du var rigtig god til at holde fast i det der var vigtigt.
Jeg føler en enorm lettelse idag, føler mig hørt og er yderst tilfreds med de nye spilleregler og glæder mig til at se dem fungere i det virkelige liv.
Endnu engang tusind tak - god dag - mvh Christina"

 


Signe Saxe Jessen. Cand.mag. Konfliktmægler, Kognitiv coach og Mindfulness-træner
Faksegade 10, kld. København Ø. (ved Trianglen).
Kontakt mob. 26 79 56 08 / Email: signe@korax.dk / CVR-nr. DK31835712